Frälsningen

Vill du bli frälst?

Frälsning betyder räddning. Att bli frälst innebär att man blir räddad från synden och från en evighet utan Gud till ett liv i renhet och evig gemenskap med sin skapare. Grunden för frälsningen beskriver Bibeln genom att förklara att Jesus gav sitt liv för oss på korset. Och denna grund är lika stabil idag som någonsin förut.

Om du har en uppriktig längtan efter att få ditt liv förvandlat, skall du tala med Jesus, Guds Son. Säg till Jesus att du vill leva ett nytt liv, att det gamla inte varit så bra, och att du ångrar det som var fel. Be Gud att han förlåter dig din synd och förklara för honom att du vill tro på honom som din räddare.

Så här kan du be:
"Jesus, jag kommer till dig precis som jag är. Jag döljer inget och förnekar inget. I Bibeln står det att jag är en syndare och att jag inte kan frälsa mig själv, men att du kan göra det.
Därför ber jag att du ska förlåta min synd och befria mig från den börda som synden är i mitt liv. Jag vill också att du ska få bli den som bestämmer i mitt liv och att din frid ska ersätta den oro som jag hittills levt i. I Jesu namn amen."

När du har bett den här bönen med uppriktighet är du frälst! En del berättar om att de upplever en väldig känslomässig förvandling vid frälsningsögonblicket medan andra inte upplever så stora omvälvningar just då, men att livet i stort förändras. Men kom ihåg att tron på Gud inte handlar om känslor eller häfiga upplevelser. Tro handlar om ett praktiskt beslut där du bestämmer dig för att tro på Bibelns budskap om Jesus Kristus som världens frälsare.

Maila gärna till mig och berätta om dina upplevelser. ( hans@pingstkyrkan-munka.se )

/Hasse